22.8.2010 Roudnice nad Labem - FK Rumburk - 3:2 (2:1)

24.08.2010 10:57

22.8.2010 Roudnice nad Labem - FK Rumburk - 3:2 (2:1)

Po krátké letní přípravě jsme vyrazili k prvnímu mistrovskému utkání a to na hřiště soupeře  Roudnice nad Labem ,,B´´,mužstvo domácích je v soutěži nováček, takže pro nás to byla velká neznámá.

Utkání samotné se odehrálo za úporného vedra, tak se dal spíše očekávat fotbal, kdy obě mužstva budou šetřit své síly. Opak byl ale pravdou. Domácí vletěli do zápasu jako uragán a my jsme nevěděli co dřív. Již ve 3. minutě nastřelili tyčku a v 8. šli do vedení, druhý gol přidali v 15. minutě a v tu chvíli to vypadalo, že si z Roudnice odvezeme pěkný příděl. Naštěstí jsme nesložili zbraně a vyrovnali s domácími hru. Začali jsme si vytvářet i brankové příležitosti, ale bez toho správného efektu. Šance Vyskočila a Pilka, kteří postupovali sami na branku zůstali nevyužity, taktéž střela Nováka orazítkovala jen břevno. Přesto jsme se dočkali, kdy po samostatné akci Škyty a Vyskočila, druhý jmenovaný svou šanci již zužitkoval.

Druhý poločas jsme začali lépe, měli jsme více ze hry a vytvářeli jsme si i tzv. golovky. Vyrovnání jsme se dočkali po faulu na Šťastného, který již postupoval sám na brankáře a byl sražen v pokutovém území. Následnou penaltu proměnil Škyta a začínalo se od začátku. Obě mužstva si vytvářela další příležitosti, ale žádný z hráčů se né a né trefit za záda brankářů. Domácí nastřelili dvě břevna, my také a tak to vypadalo, že si odvezeme z Roudnice alespoň bod. Bohužel K.O. přišlo v 93. minutě, kdy domácí zahrávali poslední standartní situaci, P.Michalína netrefil míč při odkopu od brány a pro naše hostitele nebyl už takovým problémem míč dostat do naší sítě.

trenér Fr.Dužár
Celkově lze říci, že si za prohru můžeme jen sami a to naším vstupem do utkání, nebýt vypuštěných prvních 15 minut,tak jsme si odvezli minimálně bod. Vůbec nás neomlouvá, že domácí tým byl posilněn o 5 hráčů z ,,A´´ mužstva, jak mi po zápase napsal Pavel Hradiský - Roudnice měla 5 hráčů z ,,A´´?,Rumburk jich na hřišti měl 11 z ,,A´´ mužstva.(Samozřejmě tohle berte s nadsázkou).
V posledních minutách jsme měli držet míč dál od naší branky na polovině soupeře a né se pouštět do někdy až nesmyslných přihrávek a akcí.To nebyla už naše nezkušenost, ale řekl bych, že naše hloupost.

Sestava: Hadar - Pilko,Adamec,Posnar,Michalína - Šolc,Mlejnek,Novák,Šťastrný - Vyskočil,Škyta
branky: Vyskočil,Škyta
střídali: Chlada za Šolce,Pácha za Šťastnýho a Schmidt za Škytu

omluveni
Pokorný - práce
Šott - zranění (tento týden už začne trénovat)
Záruba - práce
Čížek - neomluven