4.9.2010 Sk Plaston Šluknov - FK Rumburk 3:0 (1:0)

07.09.2010 15:31

Sk Plaston Šluknov - FK Rumburk 3:0 (1:0)

V třetím kole jsme zajížděli k dalšímu mistrovskému utkání do nedalekého Šluknova.Plaston na začátku sezóny vyhlásil boj o postup do KP a Rumburk chtěl potvrdit předešlé domácí vítězství nad silným Milešovem.Favorit tohoto utkání byl jasný a to i protože v kádru Plastonu je 5 hráčů Vilémova (kteří by za normálních okolností ve Vilémově nastupovali v základu) a na hřišti to bylo i znát.

Utkání začalo náporem domácích, kteří měli velkou chuť hrát a nasadili slušné tempo,vytvářeli si dost standartních situací,které nám dělaly dost velké problémy. Hráči domácích byli ve vápně důraznější a proto vstřelili i vedoucí branku utkání. Rozhodčí domácím písknul jakýkoliv kontakt se soupeřem,nutno ale říci,že Šluknovští to dělali velmi šikovně, a my jsme mu to hodně ulehčili,když jsme se nechali zbytečně jeho verdiktama rozhodit.Je sice pravda,že nám také písknul nějakou tu standartní situaci,ale spíše na naší polovině a když jí písknul na útočné polovině,tak tím zastavil naší akci, kdy jsme postupovali ve třech na brankáře.Přesto se do konce prvního poločasu již nic nestalo a domací šli do kabin s jednobrankovým náskokem.
Druhý poločas začal celkem vyrovnaně až do chyby Josefa Mlejnka,který přihrál přímo na nohu Dobeše ten míč posunul hned na Karpíška a ten už neměl tak velký problém ho dostat do naší branky. Na hráčích Plastonu bylo vidět uspokojení a i z toho důvodu se hosté začali tlačit dopředu.Domácí,ale vše s přehledem ubránili.Největší šanci jsme měli, když jsme postupovali ve čtyřech sami na stopera a brankáře,ale ve finalní fázi selhali.Další šance se rýsovala po úniku Chlady,který poslal přesnou přihrávku před branku na Schmidta,který byl,ale v pokutovém území sražen,kupodivu všech se hrálo  dále.Třetí branku domácí přidali opět po standartní situaci,která nastala po kopnutí míče do protihráče v nepřerušené hře.Obrana lehký centr nedokázala bezpečně odvrátit,ten se dostal opět k domácímu hráči a jeho nepodařená střela nastřelila Šluknovského Lehrla a od něj se míč odrazil do naší branky.Po té se již utkání jen dohrávalo.

sestava: Dvořák - Pokorný,Adamec,Posnar,Michalína - Chlada,Mlejnek,Novák,Šťastný - Škyta,Pácha

střídali: Schmidt za Šťastného,Čížek za Pokorného,Rigo za Posnara

trenér Fr.Dužár
Zápas se mi hodnotí celkem jednoduše,domácí měli větší chuť do utkání a šli za vítězstvím od první minuty.My jsme působili ospale a zakřiknutě.Hodně jsme jim to svým přístupem usnadnili.Pro některé naše mladší hráče to bylo první derby a jak sami uznali,tak to nezvládli.Výkon některých hráčů byl pro mě obrovským zklámaním,tak že pro některé to bylo i utkání poslední v rumburském drese v podzimní sezoně! Mě nezbývá nic jiného než soupeři poblahopřát k zisku třech bodů.
Rozhodčí? Áách,záměrně se k nim vyjadřovat nebudu,ale vím,že tam byli a dokonce všichni tři........