České Kopisty - FK Rumburk - 4:1 (0:1)

29.09.2009 15:19


V sobotu 27.9.09 jsme zajížděli k dalšímu mistrovskému utkání na hřiště Českých Kopist a pokusit se získat nějaký ten bod konečně z venku.

První poločas začal celkem opatrně z obou stran, jako kdyby měli soupeři před sebou respekt. Postupem času to byli ale hosté, kteří začali přebírat hru pod svoji kontrolu a začali si vytvářet i brankové příležitosti, ale šance Bandase, který dvakrát netrefil prázdnou branku zůstaly nevyužity. Přesto se hosté dostali do vedení po přímočaré akci a Chlada se tváří tvář brankaři nemýlil a Rumburk vedl 1:0. Chlada měl na kopačce další branku, ale i když překonal už brankáře, tak míč skončil těsně vedle pravé tyče. Ve 30. minutě si Kuba Chlada řekl o střídání když nastoupil i přes střevní potíže, ale dál už to nešlo. Poločas se po té už jen dohrával a skončil vedením Rumburku 1:0.
Druhý poločas pro hosty začal jako ze zlého snu, v padesáté minutě už domácí vedli 2:1, když jim rumburští doslova góly svojí nekoncentrovaností nabídli. Hosté se po té začali snažit vstřelit vyrovnávací branku, ale po ztrátě míče ve středu pole šli domácí do samostatného úniku, který zastavil až P.Michalína faulem ve vápně a domácí šli po následné penaltě do vedení 3:1. Po této brance se domácí uklidnili a začali jen pozorně bránit od poloviny hřiště, hosté se sice snažili, ale na svých kopačkách měli zbytečnou nervozitu a kazili i jednoduché přihrávky. A když byl v 70 minutě vyloučen M.Nováka bez předchozího napomenutí, utkání se již jen dohrávalo a v poslední minutě domácí upravili konečný stav zápasu na 4:1.

Sestava: Němeček - Winzig,Posnar,Pokorný,Michalína - Chlada,Novák,Pilko,Škyta,Kasal - Bandas

Střídali: Vyskočil za Chladu,Bedrich za Kasala,Kruml za Posnara.

Hodnocení trenéra Fr.Dužára: Dnešní utkání se mi nehodnotí vůbec dobře, byl to zápas o dvou rozdílných poločasech, v prvním jsme to byli my, kdo určoval tempo hry a kdyby jsme ho vyhráli 3:0, tak se nemohl nikdo z přítomných divit. To co jsme ale předvedli druhý poločas, to s fotbalem nemělo nic společného, soupeři jsme vítězství doslova nabídli a ten toho dokonale využil. S veškerou úctou k domácím si myslím, že zde jsme měli minimálně bodovat, protože tohle byl soupeř i k poražení. Z výkonu, který jsme předvedli, jsem opravdu zklamán. Teď musíme doma porazit Soběchleby, aby jsme získali zpět ztracené sebevědomí.