FK Rumburk - Jiskra Modrá 0:2 (0:1)

19.09.2011 09:24

V dalším kole fotbalové I.A třídy jsme přívítali favorita soutěže Jiskru Modrá,která letos sestoupila z KP a v letní  pauze hodně posílila a nic jiného nebere než okamžitý návrat zpět mezi krajskou elitu. My jsme byli odhodláni,že svojí kůži neprodáme lacino a že se porveme o co nejlepší výsledek s hostujícím poloprofesionály.

 

V prvním poločase se hrál opatrný fotbal z obou dvou stran a žádné mužstvo nechtělo udělat chybu.Rumburk,ale nastoupil se zbytečným respektem a hostující Jiskra hýřila přeci jen větším sebevědomím. Přesto,že žádné mužstvo nechtělo udělat chybu,tak se Modrá dostala do vedení v 9. minutě,kdy si záložník hostů obhodil Mlejnka rukou a naše obrana přestala hrát s tím,že rozhodčí hru přeruší a my budeme zahrávat přímý volný kop.Bohužel se tak nestalo a pro hosty již nebyl problém dopravit míč do naší sítě.Dlouho nám trvalo než jsme se z této situace oklepali a začli jsme na soupeře více tlačit a nutit ho k chybám.Přesto se nám nepodařilo do poločasu vyrovnat a do kabin se odcházelo za stavu 0:1.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím,že se o výsledek popereme a soupeře jsme zmáčkli na jeho polovinu. Vytvářeli jsme si i brankové příležitosti,ale žádnou jsme nedokázali proměnit. Schodou náhod,kdy jsme měli největší tlak (kolem 70 minuty) a bylo jen otázkou času kdy se nám podaří vyrovnat,protože hosté odpadli fyzicky,tak se nám zranil brankář Dvořák a na 10 minut se přestalo hrát. Bohužel to Jiskře pomohlo a v dalším průběhu utkání se soustředila jen na obranu s tím,že bude vyrážet k rychlým kontrům.To se jí nakonec i podařilo a v 85.minutě zvýšila na 2:0,to ale bylo již v době kdy jsme hráli vabank. Do konce utkání už branka nepadla a hosté si odvezli pro ně 3 důležité body,pro které udělali maximum.

 

Sestava: Dvořák - Havel,Posnar,Šikýř,Pokorný - Chlada,Mlejnek,Novák,Michalína - Šott,Červeňák

střídali: Trégr,Zadina,Hadar

 

Celkově lze k zápasu říci jen to,že jsme si určitě nezasloužili prohrát ale byl to spíše remízový zápas. Bohužel o jeho osudu rozhodla první branka,kde jsme přestali hrát a hosté toho dokázali ,,zkušeně" využít. Byla to hlavně i naše chyba,protože kluky vždy nabádám aby hráli až do té doby než rozhodčí hru přeruší. Přesto si myslím,že jsme neodehráli špatné utkání a v některých fázích obvzlášť ve druhém poločase jsme byli i lepším týmem. Nezbývá nám nic jiného než teď přivézt  body z Milešova,který je suverenně první,ale každy zápas začína za stavu 0:0.

 

tr.Fr.Dužár,asistent trenéra R.Semerád,vedoucí mužstva ing.Jiří Votoček