FK Rumburk - TJ Soběchleby : 3: 1(2:0)

06.10.2009 09:29

V sobotu 3.10. jsme v dalším kole mistrovského utkání I.A třídy přivitali na našem hřišti TJ Soběchleby. Soupeř přijel povzbuzen, když v předchozím domácím utkání dokázal remizovat s vedoucím mužstvem TJ Krupkou, tak se očekával určitě zajímavý souboj.

V prvním poločase se začalo opět trochu opatrně, jako kdyby se soupeři zatím oťukávali. Postupem času ale domácí mužstvo převzalo otěže zápasu do svých ,,rukou´´ a čekalo se na první branku v síti hostí. Ta ale ne a ne přijít i když šance po gólu doslova volaly. Domácí se nakonec vedení dočkali, když Zbyněk Přibyl ze zadních řad konstruktivně rozehrál balon, který se po hezké kombinaci dostal k Michalovi Vyskočilovi a ten prostřelil hostujícího brankáře. Od té doby se na branku hostí valil jeden útok za druhým, ale druhý gól ne a ne vsítit. Šance Jakuba Chlady zůstaly neproměněny, i když jich měl tak na dva zápasy, ale na šance se nehraje, tak si ve vápně řekl o míč opět M.Vyskočil a ten se již nemýlil a vstřelil svůj druhý gól a do šaten se odcházelo za stavu 2:0 pro domácí. Nutno  říci, že pro hosty to byl ještě milosrdný výsledek.

Druhý poločas nasazené tempo domácích opadlo a hosté začali vystrkávat ,,růžky´´,ale do žádné větší šance se nedostali. Přesto se dočkali po dobře rozehraném nepřímém kopu, kdy domácí obránci neuhlídali nabíhajícího útočníka hostů a ten snížil na 2:1. Hosté po té ožili a snažili se o vyrovnání, ale do přímého ohrožení rumburské branky se nedostali. Byli to naopak domácí, kteří se radovali ze vstřelení třetí branky, o kterou se postaral svým důrazem v pokutovém území Pavel Pilko a upravil konečný stav skóre na 3:1 pro domácí, pak se utkání již jen dohrávalo a skončilo zaslouženým vítězstvím Rumburka.

Sestava: Dvořák - Pokorný,Přibyl,Posnar,Kasal - Winzig,Mlejnek,Škyta,Pilko - Chlada,Vyskočil

Střídali: Bedrich za Chladu,Bandas za Vyskočila,Šott za Pokornýho.

hodnocení trenéra Fr. Dužára

Odehráli jsme dobré utkání, když o jeho výsledku jsme mohli rozhodnout již v prvním poločase, který jsme mohli vyhrát klidně 5:0, bohužel se nám v tomto utkání střelecky trápil Kuba Chlada, který zahodil jen v prvním poločase čtyři tutové šance, ale snažil se do poslední chvíle, co byl na hřišti a odvedl kus práce pro celé mužstvo. Druhý poločas už nebyl z naší strany tak dobrý a nechali jsme si zbytečně vstřelit kontaktní branku, ale přesto jsme bojovali až do konce a když Pavel Pilko vstřelil třetí gól, o naší výhře již nebylo pochyb. Hodně nám pomohlo uzdravení J.Mlejnka, který dokázal řídit celou zálohu a zařazení Z.Přibyla do stoperské dvojice spolu s P.Posnarem. Zbyněk a Pepa přivedli na hřiště tu zkušenost a klid v různých herních situacích, která nám chyběla v předcházejících zápasech a měli velký podíl na našem vítězství.

Z.Přibyl se k nám vrátil z hostování z Jiříkova a za něj tam odešel na rozehrání po zranění D.Adamec. I když nám nebude Zbyněk k dispozici ve všech utkáních, protože sám se začal věnovat trenéřině (ml.dorost VDF),určitě nám pomůže, a to i proto, že na fotbal získal po ročním trénování i jiný pohled, což je u něj jen dobře.