Nová sezona 2011/2012 začala! FK Rumburk - SK Březiny 2-2 (2:1)

16.08.2011 12:37

V prvním kole I.A třídy se domácí Rumburk utkal v okresním derby s celkem SK Březiny. Hosté hodně posílili a udělali změnu i na trenérské lavičce,kam usednul zkušený Pavel Mokráček.Domácí mužstvo prošlo přes léto také změnami kdy odešli zkušený hráči do okolních klubu a misto nich přišli mladí,ale perspektivní hráči z dorostu jako jsou:Šťastný,Zadina,Trégr,Červeňák,Pokorný J. z hostování se vrátil Jirka Bajan,Petr Posnar,po zranění znova naskočil Jakub Dvořák a kádr ještě znova doplnil David Šolc.

Utkání samotné bylo plno očekávání a i na hřišti bylo znát,že domácí nastoupili z nejstarším hráčem v sestavě,kterému bylo 24 let a potom už to šlo věkově dolů až ke čtyřem hráčům,kterým je 19 let.Úvod jednoznačně i proto patřil Rumburku,který na soupeře doslova vlétl a nutil ho k chybám,výsledkem bylo,že ve 12 minutě byl stav na ukazateli 2:0 pro domácí,poté tempo odpadlo a osmělili se i hosté kteří do poločasu snížili po chybě v komunikaci mezi hráči na 2:1.My jsme ještě do poločasu nastřelili tyč hostující branky a Březiny si vytvořili také nějaké náznaky šancí,které,ale zůstali nevyužity.

Druhý poločas začli mít míč na svých kopačkách více hosté a začli nás místy přehrávat. Největší problémy nám děli jejich házené auty,které,všechny směřovali do malého vápna,po jednom takovém se Březiny dočkali zaslouženého vyrovnání a začlo se od znova.Jelikož už žádný z hráčů neměl přesnou mušku,přitom hostující Vlasák a domácí Chlada s Páchou měli ke vstřelení branky hodně blízko skončilo utkání asi spravedlivou remízou.

Sestava: Hadar - Trégr,Havel,Posnar,Michalína - Chlada,Novák,Šťastný,Zadina - Pácha,Šott

střídali: Ryšan,Červeňák,Mlejnek

branky: Posnar,Pácha

Celkově lze k utkání říci,že bylo pro diváka určitě zajímavé,ale i pohledné.My jsme byli lepší v prvním poločase,hosté byli o něco lepší v tom druhém.Hrál se otevřený a důrazný fotbal ke kterému přispěli svým výkonem obě mužstva a dovolím si říci,že i rozhodčí svým výkonem k férovosti utkání přispěli.Jen kdyby bylo takových to zápasů více!! Domácí hráči odcházeli ze hřiště sice zklámáni,ale musíme uznat,že jsme proti sobě měli zdatného soupeře"který svou kůži v dalších zápasech neprodá určitě lacino"

Trenér Fr.Dužár,asistent R.Semerád a D.Ryšan,vedoucí mužstva ing Jiří Votoček