FK Rumburk - FK Křešice 5:1 (3:1)

12.09.2011 09:29

V šestém kole naší I.A třídy jsme přivítali na domacím hřišti nováčka soutěže celek Křešice,který v minulém kole porazil na domacím hřiště bez problému mužstvo Trmic 2:0 a dal se tedy očekávat zajímavý fotbal a to i proto,že hosté mají pomalu stejný věkový průměr jako my (20 let). Domácí,ale chtěli potvrdit vítězství  z Mojžíře a výsledkově se nám to celkem bez problému podařilo.

 

Hned od začátku jsme soupeře zatlačili na jeho polovinu a ve 2. minutě jsme i udeřili,když si na centr P:Havla naběhl J.Chlada a překonal hostujícího brankáře (1:0). Nadále jsme měli míč pod svojí kontrolou,dobře jsme kombinovali a vytvářeli si i brankové příležitosti,další branku přidali oba útočníci když si své šance náležitě připravili,nejprve nedal golmanovi šanci M.Červeňák a potom po samostatném úniku R.Šott,který prostřelil brankáře pomalu z nemožného úhlu (3:0). Potom jsme polevili  a hosté nás začli ohrožovat z rychlých protiútoků. Jejich rychlý útočníci nám začli dělat nemalé problémy.po jednom takovém úniku jsme je museli zastavit až za cenu faulu a nedostatečná koncentrace našich hráčů na standartní situaci jim dovolila snížit na 3:1,když se trefil z hranice vápna Rusý,tím to výsledkem skončil také první poločas.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté,kteří se chtěli pokusit vstřelit kontaktní branku a zápas zdramatizovat.My jsme začli hrát moc profesorsky,ztráceli jsme jednoduché míče a lehkovážně jsme začli bránit.Přesto si hosté nějakou větší šanci nevytvořili a začli jim docházet i fyzické síly.Jejich snahu o zvrat ukončil R.Šott,který po přesné přihrávce za středu hřiště své sólo proměnil a o vítězi bylo tím rozhodnuto (4:1). Poslední branku zápasu vstřelil J.Zadina,který si sám vybojoval míč a hned sám postupoval na hostujícího brankáře a svojí šanci ,,bezpečně" proměnil,když ho překonal klasickým angličanem (5:1). Po této brance  se zápas spíše jen dohrával i když jsme mohli přidat ještě nějakou branku,tu největší šanci neproměnil M.Trégr a proto výsledek skončil nakonec 5:1.

 

Celkově k zápasu můžem říct,že jsme sice vyhráli zaslouženě,ale musíme si dát pozor na určité výpadky ve hře,zkušenější soupeř by nás mohl za ně potrestat. Ale i tak jsme s výsledkem spokojeni. Teď nás čeká favorit postupu do KP Jiskra Modrá,která po letošním sestupu hodně posílila a nic jiného než návrat do krajského přeboru nebere. Na utkání se musíme dobře připravit a v sobotu 17.září  od 15 hod na domácím hřišti,uvidíme jak si s tímto zkušeným soupeřem poradíme.

 

sestava: Dvořák - Ryšan,Havel,Posnar,Trégr - Chlada,Mlejnek,Novák,Michalína - Šott,Červeňák

střídali: Bajan,Zadina

branky: Šott 2x,Chlada,Červeňák a Zadina

 

tr.Fr.Dužár,asistent trenéra R.Semerád,vedoucí mužstva ing.Jiří Votoček