FK Rumburk - SK Plaston Šluknov 1:3 (0:2)

17.10.2011 16:14

V 10.kole fotbalové I.A třídy jsme doma přivítali odvěkého rivala a to Plaston Šluknov. Přitom to derby se vždy jiskří a ani toto utkání nebylo jiné,když k tomu pomohl nepřesný hl.rozhodčí,který zápas moc nezvládl.Ale teď už k samotnému utkání.

 

Vše podstatné se odehrálo již v prvním poločase,kdy hned v 6. minutě utkání proměnil Karpíšek svoji šanci,když na levé straně zálohy zaspal Jakub Zadina a Vichterey předložil míč právě Karpíškovi,to by nebylo zas tak hrozné,kdyby jsme se nedopustili až neskutečné chyby při standartní situaci kdy míč přistal u nohy opět Karpíškovi a ten svoji šanci se štěstím proměnil. To nás dost zaskočilo,jenže byl to teprve začátek zápasu. Bohužel přišel zkrat Šotta,který se nechal zbytečně vyloučit,když chtěl pomstít likvidační zákrok Lehrla na Mlejnka (bez míče). Strčil právě do Lehrla a ten padnul k zemi. I když jsme byli o desíti hráčích nemusel to být konec ,ale největší šanci Červeňák neproměnil,přesto,že postupoval sám na brankáře,toho i překonal,ale míč proletěl kolem levé tyče jeho branky. V další šanci neuspěl a to hned dvakrát Jakub Chlada a i proto se odcházelo do kabin za stavu 2:0 pro hosty.

 

Do druhého poločasu jsme šli s tím,že nemáme co ztratit a že se o výsledek ještě porveme,jenže hned na začátku jsme se dopustili další hrubé chyby při rohu Šluknova a inkasovali jsme po třetí. I když nás bylo deset začli jsme hrát na dva útočníky a soupeře jsme začli místy přehrávat,vytvořili jsme si i brankové příležitosti,které,ale skončili vždy těsně vedle hostující branky. Nakonec jsme se ale dočkali a to když Chlada konečně svojí šanci proměnil. Soupeř se v tu chvíli jen bránil a spoléhal na rychlé protiútoky. Bohužel přišla naše druhá červená karta  a to když došlo ke kontaktu na polovině hřiště Mlejnka z hostujícím hráčem,následovala druhá žlutá karta a tím také červená.Přesto jsme nesložili zbraně upravili rozestavení na 3:3:2 a hosty jsme i nadále drželi na jejich polovině. Další branku mohl přidat Červeňák,který byl již v malém vápně a když chtěl skorovat,tak ho zastavil hvizd hlavního rozhodčího s tím,že byl na nás faul před velkým vápnem. Jelikož žádné mužstvo již svoji šanci neproměnilo,tak utkání skončilo výhrou 3:1 Šluknova. Nebýt našeho vyloučení mohlo utkání třeba dopadnout úplně jinak,ale to jenom možná.Myslím si,že hráči musí být naštvaný sami jen na sebe,protože moc dobře vědí,jak hosty zatlačili i když jsme hráli jen o devíti....jenže fotbal se hraje na branky a ty dal soupeř o dvě více...

Když jsem v letní přípravě se zájmem sledoval dění ve Šluknovské kopané měl jsem velkou radost,začli v mužích pracovat hodně s mladýma hráčema a měli můj velký obdiv,protože sám dobře vím co to obnaší hrát tuto soutěž s mladšími hráči,vždyť naše mužstvo má věkový průměr 21 let. A proto jsem se na derby moc těšil. Tušil jsem,že byto mohla být tak trochu jízda nahoru a dolu a pro diváka a pro hráče úplně něco jiného no prostě něco nového....Jenže přišlo pár kol,kde Plaston moc úspěšný nebyl,mladý hráči jsou pryč a věkový průměr mužstva je 29 let.To jsem věděl,že bude v derby tak trochu pro nás problém,protože všichni Šluknovští hráči (až na dvě vyjímky) jsou dost zkušený a vědí si rady jak se v některých herních situacích orientovat,což nám i v tomto zápase dost chybělo,my jsme působili dost naivně z čehož soupeř těžil. O osudu utkání vlastně rozhodlo prvních 25 minut,kdy jsme inkasovali zbytečné dvě branky a nechali jsme se školácky vyloučit. Tak snad příště to bude lepší :):).

 

sestava: Dvořák - Pokorný,Havel,Posnar,Michalína - Chlada,Mlejnek,Novák,Zadina - Šott,Červěňák

střídali: Trégr,Ryšan,Pilko

branka: Chlada

tr.Fr.Dužár,asistent trenéra Roman Semerád,ing.Jiří Votoček.