FK Rumburk - Sokol Pokratice 4:2 (2:0)

03.10.2011 10:13

Po pohárovém utkání s Juniorem Děčín jsme na svém hřišti přivítali v dalším mistrovském utkání mužstvo Sokol Pokratice. U mužstva Pokratic je známo,že podavají výsledky podle toho jestli jsou kompletní a nebo pracovně zaneprázdněni,ale nic na tom nemění ale fakt,že to je velmi zkušené mužstvo doplněné některými mladíky.My jsme,ale chtěli potvrdit vítězství z Milešova,což se nám i podařilo.

 

Utkání samotné začlo naším mírným tlakem,kdy jsme soupeře zatlačili na jeho polovinu,drželi jsme míč,ale finální fázi jsme nedokázali dotáhnout do konce a k zakončení.Hosté pozorně bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Začli jsme tedy jejich akce napadat již v zárodku a po jedné takové jsme vstřelili i první branku utkání. Šott vystihl směr rozehrávky brankáře a nebyl pro něj již takový problém míč dopravit za jeho záda. Druhá branka padla přesně stejně jak ta první a znovu u toho byl Šott a ani tentokrát se nemýlil (2:0). Hosté byli z toho průběhu trochu rozčarováni,ale dopředu si toho moc nevytvořili.naší branku ohrozili jen dvěma střelami z dálky,které,ale olízly horní brankovou konstrukci.

V druhém poločase se začlo hrát nahoru a dolů.My jsme chtěli co nejdříve vstřelit třetí branku a hosté vědomi si toho,že nemají již co ztratit zlepšili pohyb a hru tím vyrovnali. Červeňák po samostatné akci nastřelil tyč a u nás se  vyznamenal dvěma zákroky Hadar,který tím překazil hostům vstřelit kontaktní branku.Pokratice se přeci jen dočkali,když po faulu Posnara proměnili pokutový kop.(2:1). V zápětí po ukázkové kombinaci Mlejnek připravil Červeňákovi jasnou šanci a ten nám vrátil znovu dvou brankové vedení.(3:1) Další branku mohl vstřelit Pácha,který postupoval sám na brankáře,ale ,,dobře´´ postaveného golmana nepřekonal,naštěstí se míč dvakrát odrazil zpět k Červeňákovi a ten svojí druhou brankou v utkání zvýšil na 4:1. Hosté na konci zápasu přidali ještě jednu branku  a tím zkorigovali výsledek na 4:2.

 

Přestože jsem měl z toho utkání,tak trochu obavy s výsledkem jsem spokojen. Po pohárovém utkání jsem si myslel,že by nám mohli dojít fyzické síly,protože hrála až na jednu změnu stejná sestava,ale kluci ukázali,že když je to potřeba,tak zabojovat  dokážou. V poli to bylo obvzlášť ve druhém poločase vyrovnané,ale ve fotbale o vítězi rozhodují chyby a které mužstvo jich udělá míň,tak to vyhrává. My jsme jich dnes udělali o dost méně jak Pokratice,proto je naše vítězství i zasloužené.

sestava: Hadar - Trégr,Havel,Posnar,Michalína - Chlada,Mlejnek,Novák,Zadina - Šott,Červeňák

střídali: Pácha,Šolc,Pokorný L.

branky: Šott 2x,Červeňák 2x

tr. Fr. Dužár,asistent tr. Roman Semerád,vedoucí mužstva ing.Jiří Votoček