Sokol České Kopisty - FK Rumburk 3:2 (0:2)

23.05.2011 08:58

Ve 22. kole mistrovské I.A třídy jsme zajížděli do Českých Kopist. Po naší domácí prohře s Modlany  jsme chtěli bodovat a domací museli vyhrát aby získali důležité 3 body k záchraně v soutěži. Bohužel o výsledku zápasu se nerozhodlo na hřišti ale v poločase v kabince rozhodčích a tím jsme odjížděli domů s prázdnou.

 

První poločas jsme hráli podle představ a to co jsme si řekli v kabině,soupeře jsme drželi na jejich polovině,kontrolovali jsme hru a drželi míč na svých kopačkách. Podařilo se nám vstřelit dvě hezké branky,kdy se nejdříve bombou po zemi k tyči trefil R.Pácha a po té ho napodobil J.Mlejnek,který se trefil z přímého kopu a vymetl pavučinu v šibenici domácí branky. Vytvořili jsme si i další šance,ale ty jsme bohužel nedokázali proměnit a tak jsme odcházeli do kabin za našeho vedení 2:0.

Co se odehrálo v poločase v kabině rozhodčích se můžeme jen dohadovat,ale na hřišti ve druhém poločase to nemělo s fotbalem nic společného. Vše do rukou vzal hlavní rohodčí p.Lenkvík  za pomoci svých asistentů p.Bretschneidera a p.Černého. Domácí hráči začli slovně a vulgárně napadat naše hráče,domácí lavička posilněná alkoholem pod vedením hlavního pořadatele p.Kučery se k nim přidala a vše završili již zmínění páni rozhodčí,který svými slovy také nešetřili. Příklad,faul na našeho hráče ze zadu na achilovky,který zůstal ležet,rozhodčí nechá hru pokračovat a po našem zakopnutí do autu příjde k hráči a řeknemu ani se tě nedotkl a stávej ty zmr.. nebo tě vyhodím. Penalta : P.Podaný skluzem z malého vápna letí do našeho brankáře,který leží a drží míč ve svém naručí,když vidí podrážku před svým obličejem rychle si před něj dal ruku aby si ho ochránil,kopačka zasáhla předloktí,(které naštěstí není zlomené) a míč vyletěl do autu.Říkáte jasná červená pro Podaného nene,penalta proti nám.Hra pokračovala,tak že když míč měli domací a my jsme ho získali,rozhodčí písknul do píšťalky a my jsme ho museli odevzdat,bylo to jako při tréninkové průpravné hře na udržení míče. A když se domácí dostali do vedení 3:2,zápas byl v 84.minutě ukončen!

 

Celkově lze říci k zápasu jen,že jsem rád,že jsme dohráli o 11 hráčích i když 3 hráči jsou zraněný a museli být střídáni. Zároveň musím poděkovat těm třem zkušenějším hráčům Adamcovi,Šikýřovi a překvapivě i Mlejnkovi,kteří mi pomohli zkrotit ty naše mladší hráče.Nějaké protesty neměli cenu nebyl to fotbal,ale co to bylo nedokážu pojmenovat. Nejhorší pro trenéra je když vidí u svých hráčů slzy v očích,které znamenají  bezmocnost a zklamání,když pro body udělali maximum,ale hrát proti čtrnácti opravdu nejde. ,,Dnes by v Kopistech nebodovala ani Plzeň ´´

Jen doufám,že se s tím to už nikdy nesetkám a Českým Kopistům přeji ať si vítězství užijí..........

Sestava: Hadar - Adamec,Šikýř,Just,Pácha - Havel,Mlejnek,Novák,Chlada - Šott,Vyskočil

střídali: Ryšan,Záruba,Pilko

branky: Pácha,Mlejnek

 

tr. František Dužár